Kombucha's gærceller bekæmper Candida albicans,
de fremelsker den ikke.
Mange brugere af denne hjemmeside har spurgt, om det ikke er en dårlig idé at drikke Kombucha, hvis man lider af Candida.
Derfor har jeg hentet nedenstående artikel af G.W.Frank, som beskriver problematikken:
"Kombucha indeholder en anden art gærceller end Candida albicans. Der findes pathogene (skadelige) og apathogene (uskadelige) gærceller. Kombucha er af den uskadelige slags.
Siden kombucha kaldes for en "svamp" af mange mennesker, og siden den gæres ved hjælp af svampe og bakterier, er der dem, som pr. automatik advarer alle candida albicans ramte - dem med kronisk candia eller hvilken som helst gærinfektion - om at holde sig væk fra Kombucha.
Men dette er imidlertid helt forkert. Schizosacharomycodes, som findes i Kombuchakulturen, er en gærart, som ikke er i familie med candida, så den kan faktisk modvirke den besværlige gærtype, som inficerer så mange mennesker.
Kombucha er sandsynligvis særlig fordelagtig af følgende årsag: Candida albicans er en gærsvamp, som konkurrerer med din tarmflora, og som intet producerer i stedet for til gavn for "værtsorganismen". Den forstyrrer kroppens forsvarsmekanismer, som mobiliseres til at bekæmpe den. Medens dette står på, kan dit immunsystem ikke bekæmpe andre infektioner effektivt.
Derimod er Kombucha et samfund af mikroorganismer, som har en gavnlig virkning på værten, nemlig ved at producere glukuronsyre. Gærcellerne i Kombucha konkurrerer med candidagærcellerne og erstatter dem gradvist. De reproducerer sig hellere ved vækst eller ved celledeling end ved produktion af sporer. Dette betyder, at i stedet for at have en fjende i dig, har du en ven.
Desuden vil nogle af organismerne tage ophold i dine tarme og fortsætte deres gode arbejde dér. Forudsat at din Kombuchabryg ikke er inficeret med mug, er der intet i Kombucha, som kan skade dig. Det er sandt, at visse mennesker kan være følsomme over for Kombucha, men det kan imødegåes ved at reducere dosis. Sådan ser fakta ud. Ingen mystik! Ingen magi! Og helt uskadelig.
Prof. Rieth, Hamburg, Tysklands førende ekspert i Mykologi, bekræftede mig i, at der absolut ingen risiko er ved at drikke Kombucha med hensyn til gærinfektioner, idet Kombuchagæren er apathogen (uskadelig). Du kan stole på hans dømmekraft, som er baseret på omhyggeligt forskningsarbejde. Der findes en stor mængde videnskabelige undersøgelser, som beviser, at der ikke er nogen fare forbundet med at tilberedne din egen Kombuchadrik. Prof. Rieth fortalte mig, at der er en meget lille viden om Mykologi (svampesygdomme), selv hos læger, og derfor udslynges der mange forkerte påstande.
Det tyske "Bundesgesundheitsamt" (det øverste offentlige sundhedsvæsen i Tyskland, svarende til FDA i USA) udtaler: "Kombucha er ikke farlig for helbredet " . Jeg håber, at dette kan tilbagevise frygten og bekymringerne, som udspredes om Kombucha, specielt via sladderpressen." |
! |
Candida albicans (candiadisis) |
|
En gærlignende svamp, der forekommer almindeligt i munden, skeden og urinrøret hos sunde. Svampen er hovedårsag til mundbetændelsen trøske hos spædbørn og til en lang række hudlidelser og kan endvidere hos patienter med stært svækket modstandskraft angribe indre organer, især luftvejene.
|
|