Det er hørt før
og dukker op med mellemrum: Også heste kan drage nytte af at drikke
Kombucha. Men det må jeg ikke skrive for fødevarestyrelsen
Med mellemrum får jeg henvendelser om, at dyrlæger anbefaler
Kombucha til folks syge heste (mod allergi og hoste). Men ingen dyrlæger vil stå frem og bekende sig. Det tror pokker, når fødevarestyrelsen sidder og vogter over, hvornår de kan indkradse "dummebøder".
Konkret har jeg fået 2 henvendelser via e-mail,
som henviser til disse anbefalinger, den ene mail er fra 9.10.02, den anden
fra 6.2.03. Følgende er udpluk derfra:
"....Jeg leder med lys og lygte efter svampen.
Jeg har desværre en syg hest, den hoster meget og har muligvis udviklet
allergi, over for hvad ved vi ikke endnu. Jeg har så fået
at vide af min dyrlæge, at jeg skulle prøve at give ham et
udtræk af svampen, i håb om at det ville slå det lidt
ned, en anden hest i stalden har nemlig fået den, det hjalp på
den med det samme".
"...jeg har fået "drikken" anbefalet
til min hest af en dyrlæge, som er overbevist om dens effektivitet".
Indlæg i Kombucha Forum, den 11/2-04:
"Vi har en hest og en pony, der siden begyndelsen af november har lidt så meget af hoste og forkølelse at de ikke har kunnet rides på. Begge to fik penicillinkure med kun 14 dages mellemrum i december. I forbindelse med den sidste kur spurgte jeg dyrlægen, om der var noget alternativt, jeg kunne give dem for at styrke deres immunforsvar, så de kunne blive raske. Jeg tænke selv på urter eller hvidløg. Dyrlægen nævnte Kombucha, og efter at have læst bl.a. disse hjemmesider fandt jeg det værd at forsøge. 17. januar havde jeg den første portion af drikken klar. Jeg startede med at give hver af dem ½ dl. en gang dagligt, blandet i lidt klid. Efter et par dage gik jeg op til 1 dl. Efter yderligere et par dage 2 dl. Nu, her medio februar, har hver hest fået ½ l. dagligt, rent, dvs. hældt direkte i fodertruget i ca. 2 uger. De elsker det og slubrer højlydt når de drikker det.
Den første virkning af drikken fik ponyen 4 dage efter, at vi havde startet med at give den det. Dens hoste blev lidt værre. Efter yderligere et par dage begyndte hosten at aftage, og nu, her medio februar, kan den rides på igen. Der kommer af og til et host, men det er for intet at sammenligne med de hosteanfald den fik før. Den ser igen meget frisk ud. Hesten begyndte først at reagere efter ca. 10 dage. Da blev dens hoste også værre og den blev rigtig snottet. Det stod på i 3 dage. Herefter gik det fremad, nu kan den også rides på igen. Den er ikke mere snottet og hoster ligesom ponyen stort set ikke mere. Vi har tænkt os at fortsætte med at give dem Kombucha te indtil de til sommer skal på sommergræs. Mvh. Jetrasmus".
Februar - 2017.
Følgende er skrevet på min facebook-side af en dansk dyrlæge (se menuen sociale medier på ovenstående menubjælke).
Pgl. er uddannet dyrlæge, med praksis i smådyr og har ejet og drevet en dyreklinik i mange år.
Pgl. skriver: "Jeg fik selv på et tidspunkt en astma-hest forærende af en klient. På samme tid introducerede en anden klient mig til Kombucha da den havde hjulpet hendes syge datter meget. Jeg besluttede at prøve at give hesten Kombucha, og efter relativt kort tid var han ridehest igen. Interessant, men én hest er ikke nok. Derfor forærede jeg aflæggere af svampen til to heste kolleger. Og de kunne også se tydelig bedring hos deres patienter. Siden forærede hun svampe væk til mange af sine heste klienter, og alle fik det bedre med vejrtrækningen. Det hjalp også en hest der fik nyreslag hver gang den var til stævne. Blandet i drikkevandet.
Hun brugte 4 stk. 1 1/2 liters flasker på 12 dage til 400 kg hest."
|
|
Sidder der nogen ude omkring, som har erfaringer med Kombucha til heste og om,
hvilke lidelser drikken har afhjulpet og hvordan den doseres,
må de gerne fremsætte dem på facebook eller sende en mail herom til f@hlberg
Fra en Kombucha-bruger:
"Jeg har brugt kombuchasvampen i ca. 2 år til allergiheste
med meget godt resultat. Alle er symptomfri og ingen får medicin
mere, så det er at anbefale."
|
|