A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z ÆØÅTilføj

Emne:Sur- og /eller Eddikegæring
Info:En form for iltning under hvilken alkohol spaltes til eddike eller eddikesyre ved hjælp af specifikke svampe eller gær (Mycoderma eddike). Fremgangsmåden indebærer to klare reaktioner, hvor luftens ilt er væsentlig. Et mellemprodukt, aldehyd, dannes under den første proces. 1. C2H6O + O = H2O + C2H4O Alkohol. Vand. Aldehyde. 2. C2H4O + O = C2H4O2 Aldehyde. Eddikesyre. -- Alkoholisk gæring, gæringen hvor sakkarinelementer forandres når de bringes i kontakt med gæren. Sukkeret spaltes, enten direkte eller indirekte, til alkohol og kulsyre. Omfanget af processen afhænger af hastigheden hvormed gæren udvikler sig.

RET SLET