Alt om Kombucha

 

 

Naturmedicin og sundhedsdrik fra Det Fjerne Østen

 
 !  Kombucha kaffe
Kombucha kaffe er et alternativ til både din almindelige kombucha og din morgenkaffe. Når du bruger en scoby til at lave kombucha kaffe med, er der nogle specielle forhold du skal huske på ...

SÆRLIGE forhold du skal være opmærksom på, NÅR DU laver KOMBUCHA kaffe.

Kaffe er meget sur, derfor er starter-kombucha-te eller eddike ikke nødvendig.
Brug en ekstra kombucha kultur; når en kultur er brugt til at lave kombucha kaffe med, bør den ikke bruges til at brygge ordinær kombucha te med.
Da kaffe indeholder olier, kan harskning af drikken forekomme. Følg gæringsforløbet tæt og begræns fermenteringstiden til det, der er nødvendigt, for at opnå den ønskede smag. Drik aldrig kombucha, der ser ud, smager eller lugter ubehageligt.
Kaffe vil generelt plette kombucha kulturen, så du kan se brune pletter på scobyen.
Kombucha kaffe skal serveres ved stuetemperatur eller koldt. Opvarmning vil ødelægge de fleste af de gavnlige gærarter og bakterier i drikken.

Ingredienser:
2 liter friskbrygget, almindelig kaffe
100 g sukker
1 Kombucha scoby  

Fremgangsmåde:
1. I en glas- eller keramikbeholder opløses sukkeret i den varme kaffe. Lad blandingen afkøle til stuetemperatur. Sørg for, at kaffen er fri for rester af kaffegrums.
2. Tilføj kombucha scoby'en og dæk krukken med et tætvævet stof eller kaffefilter, fastgjort med et stramt gummibånd.
3.Stil krukken uforstyrret ved stuetemperatur uden direkte sollys, i mindst 7 dage. Efter 7 dage begynder du at smage på kombucha'en dagligt med et sugerør. Stop processen, når kombucha kaffen smager behageligt for dig.




 

 

 !  Kombucha kaffe




Kold Kombucha kaffe


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




©2002 e.fahlberg e-mail: f@hlberg