Naturmedicin og sundhedsdrik fra Det Fjerne Østen
 
 !  pH balancen og hvordan den påvirker din sundhed
Stress af vore nyrer og celler har en reducerende virkning på vort immunsystem og øger risikoen for forkølelser, virusinfektioner og kræft.
Den menneskelige krop er 3\4 basisk og hvis vores fødeindtagelse er for syrlig vil blodelektrolytterne søge at regulere sig selv.

For at regulere blodelektrolytterne bruger  kroppen oplagrede, alkaliske mineraler.
En syrlig kost dræner systemet for alkaliske mineraler såsom natrium, kalium, magnesium og kalk og medfører anlæg for sådanne degenerative sygdomme som Galdesten, Nyresten, Gigt og Osteoporosis.
Stress af vore nyrer og celler har en reducerende virkning på vort immunsystem og øger risikoen for forkølelser, virusinfektioner og kræft.

Normalt vil galden, som produceres af  leveren, sørge for fuld udryddelse af parasitter, æg og stages i organismen. Galde neutraliserer madens indhold af syre og gør maven i stand til at ødelægge parasitter og forbereder maden til at blive optaget i tyndtarmen. Overvægt af syre på grund af  indtagelse af forkert, syredannende mad overbelaster galdeproduktionen og afgiftningen af  leveren, og kroppen søger andre steder hen efter neutraliserende mineraler.

Langvarig oversyring fremmer  dannelsen af galdesten og levertræthed. Resultatet er eventuelt en overstrømning af parasitter og deres stages, som kan føre til kræft. Når vi får en rigtig PH kost og har en sund tarmflora, opnår vi et miljø, hvor parasitter ikke kan trives og hvor kalk, magnesium, kalium og natrium mineraler kan optages rigtigt i kroppen.

Vitamin B-12 bliver produceret i kroppen, når vi har en rigtig PH og en sund tarmflora. B-12 er meget vanskelig at optage når det er indtaget, da maven mest sandsynlig vil fordøje det som mad og det vil ikke nå frem til tyndtarmen, hvor det kan optages uberørt som Vitamin B-12. Af denne årsag får de med for lidt B-12 sædvanligvis en halvårlig indsprøjtning af Vitaminet. Men med de rigtige PH niveauer i fødeindtagelsen og en sund, blomstrende tarmflora, vil B-12 blive produceret i tilstrækkelige mængder af  kroppen selv.

Men man må ikke forveksle syren i  maven, med et oversyringproblem. Saltsyren  i  maven er nødvendig for fordøjelsen. Hvad vi bekymrer os om er  PH niveauet i den fordøjede mad. I virkeligheden, forhindrer  et højt syreniveau i  kroppen faktisk en passende produktion af mavesyre.  Optagelse af B-12, som  beskrevet i  foregående afsnit, afhænger i høj grad af HCL i  maven, og dette sikres ved en alkalisk kost. Hvad der sker, når  kroppens PH er for sur, er, at  kroppen reagerer ved at afsondre færre syrlige væsker og en mangel på rigelig mavesyre er  resultatet.

Her er et andet eksempel på, hvordan vore kroppe reagereer på denne oversyring og hvordan  kroppen forsøger at regulere blodets PH . Gå igennem en hvilken som helst kræftafdeling og  lugten af ammoniak gennemtrænger luften og det er ikke fra  renngøringsmidler. Efter at kroppen har brugt den umiddelbart til rådighed værende forsyning af natrium fra  leveren og kalken, som flyder rundt med blodstrømmen, retter den sig mod knoglerne for at skaffe mere kalk til at neutralisere denne oversyring, men den kan ikke udtrække tilstrækkeligt kalk hurtigt nok til at opfylde blodelektrolytternes behov for PH, så leveren begynder at fabrikere ammoniak til dette formål. Ammoniak er et af de værste opløsningsmidler at have i kroppen og opløsningerne øger de miljømæssige muligheder for parasitters trivsel. Dette er, ifølge Dr. Hulda Clarke, i hendes bog "En behandling for al kræft", årsagen til kræft.

Kræftpatienter har en høj [alkalisk] PH men det er på grund af den ammoniak som produceres til neutralisering af oversyringen. Denne høje PH værdi må IKKE MISFORSTÅES. ammoniakken produceres på grund af oversyringen, og giver den høje PH værdi.

Mad/væsker som giver en syrlig fordøjelse:
Proteiner, Stivelse, Alkohol og Sukker.

Mad/væsker som giver en alkalisk fordøjelse:
Kombucha, Frugter, Grønsager, Urter, Spirer og Hirse.
 
Bemærk: selv om citroner og andre citrusfrugter såvel som æbler er syrlige i smagen, vil de i  fordøjelsesprocessen give en alkalisk fordøjelse. Og bemærk, at bælgfrugter, frø og korn er proteiner, men ved spiring giver de også en alkalisk fordøjelse.

Når du laver en vidunderlig vegetarsalat, så husk at erstatte eddike med citronsaft og udelad stivelse såsom croutons og pasta.

En interessant iagttagelse fra studier af skeletrester fra indfødte afrikanere, som døde af naturlige årsager eller sult, er,  at der intet spor er af Osteoporosis (knogleskørhed). Dette kan skyldes en naturlig alkalisk føde. Vegetarmad eller Veganerføde alene kan ikke begrunde denne tilstand. Mange vegetarer er helt vilde med protein og tilføjer tofu eller yoghurt til næsten ethvert måltid. Efter få år er de lige så nemme at udpege som kødædere, foroverbøjet  p.g.a. Osteoporosis eller haltende af gigt. De er, som med kødædere, også modtagelig for svampeinfektioner, der kan føre til kræft. Vores føde må derfor indtages via mange mellemmåltider af friske frugter eller grøntsager hele dagen igennem,  men ingen proteiner, sukker eller stivelse ved disse mellemmåltider.

Som belønning for indtagelse af disse friske frugter og grøntsager får man phytokemi, som påvirker tumorer og uskadeliggør dem, de kan forandre kræftens formeringsevne.

Her er en liste over fødevarer, kategoriseret efter deres PH værdi.

Syre-base oversigt

Mad med RØDT er: Syredannende i  den menneskelige krop
Mad
med BLÅT er: Alkalisk dannende i  den menneskelige krop

Ikke stivelsesholdig mad (grønsager)

Proteiner og Frugter

Stivelsesholdig Mad


Kombucha

Lucerne Artiskokker Asparges Bønner stang Bønner (voks) Rødbeder (hel) Broccoli Kål (hvid) Kål (rød) Gulerødder Gulerod Toppe Blomkål Selleri Knold Julesalat Kokosnød Korn (rå) Agurker Mælkebøtter Aubergine Endivie Hvidløg Grønsager (bladrig) Peberrod Grønkål Kelp Kålrabi Porre Salat Champignoner Okra Oliven (moden) Løg Persille Pastinakker Ærter (frisk) Pebre (sød) Radiser Rutabagas Sar Spirede Frø Hav Salat Skovsyre Sojabønne (produkter) Spinat Spirer Sommer Squash Svejtser Chard Kålroe Brøndkarse Urt

Oksekød Kærnemælk Høne Muslinger Hytte Ost Krabbe Mejeri Produkter (alle) And Æg Fisk Gås Honning (ren) Jell-O Lam Hummer Fårekød Nødder Østers Svinekød Kanin Frø (kogt) Sukker (rå) Kalkun Kalvekød

Æbler Abrikoser Avokado Bær (alle) Meloner Tranebær Ribs  Figener Vindruer Grapefrugt Citroner Limefrugter Appelsiner Ferskener Pærer Daddelblommer Ananas blommer rosiner sveskerblommer Rabarber Tomater

Bananer Byg Bønner Brød (alle) Kager (alle) Corn-flakes Kastanier Kylling ærter Småkager (alle) Korn (forarbejdet) Korn Mel Korn Stivelse Kiks Gluten Mel Linser Makaroni (nogen som helst som helst som helst) Hirse Rug Havregryn Pasta (nogen som helst som helst som helst) Jordnødder Jordnød Smør Ærter (Tørret) Kartofler (Sød) Kartofler (Hvid) Pumpe Ris (Brun) Ris (Blanke) Ordinær Mel Rug Mel Sauerkraut Squash Tapioca Hvede Mel (alle)

Alkaliserende (basiske) virkninger:
På trods af sine fysiske egenskaber ved at være en svag syre (~ pH 3), har kombucha vist sig at alkalisere kroppen (ligesom citroner, der også er sure). Vores blod er lidt alkalisk, omkring pH 7,4 (pH 7 er neutral). At spise syreformende fødevarer (mest kogte, denaturerede, forarbejdede fødevarer) og/eller lider af stress (miljømæssigt, fysisk, psykologisk eller følelsesmæssigt) er blandt de vigtigste faktorer for at sænke kroppens samlede pH. Når kroppen går i en sur tilstand, bliver dens normale funktioner forstyrret, hvilket til sidst resulterer i sygdom. Indtagelse af fødevarer/væsker, såsom kombucha, hjælper med til at alkalisere blodet, som dermed returnerer kroppen til dens naturlige tilstand.

(kilde:http://finefeatherskombucha.com/)



3\4 af vores daglige indtagelse skal være fra  Blå kategori.
Mad fra Blå kategori skal spises særskilt fra mad i den Røde kategori

Alle grøntsager og frugter er alkalisk dannende i deres rå tilstand

Kogt og stegt mad er syredannende. Alle mejeriprodukter, kød, fisk, fjerkræ, slik (bortset fra rå honning) og uspirede melprodukter er syredannende.
Syre fører til parasitter og sygdom.

 

Kilde: E. Rusty Morgan  

 !  Bemærk

Vore kroppe er biokemiske maskiner som fordrer tusindvis af kemisk handlinger og reaktioner for at fungere rigtigt.
Alt fra fordøjelse til tanke indebærer en kemisk vekselvirkning.
Vi ved alle hvad der sker, når en syre og en base mødes
Prøv f.eks. at blande tvekulsurt natron og eddike.

Lakmuspapir

pH-indikator
Ovennævnte indikatorpapir er meget let aflæseligt Målingen sker ved at man skyder papirstrimlen ud i den ønskede længde og river af. Derefter sættes papiret i svag berøring med den færdiggærede te. Ph farven vil da straks vise sig og kan sammenlignes med talskalaen (peg på billedet for at se talskalaen). Kan købes i Matas for godt kr. 50,-. Færdiggæret Kombucha er bedst med en pH-værdi på 2,7 - 3,2.


Syre-/base forhold

Selv om citroner og andre citrusfrugter såvel som æbler er syrlige i smagen, vil de i  fordøjelsesprocessen give en alkalisk fordøjelse. Det samme gælder for Kombucha!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





©2002 e.fahlberg e-mail: f@hlberg
Alt om Kombucha