Naturmedicin og sundhedsdrik fra Det Fjerne Østen
 
 !  Kombuchasvampen
Kombucha er en svamp, som plejes med te og sukker til fremstilling af en eftertragtet, vitaminrig og velsmagende sundhedsdrik. Læs om virkningerner her!

Svampen er dannet af forskellige mikrober, svampe og bakterier, der lever i symbiose med hinanden. Det vil sige, at de gensidigt udnytter hinanden.

Lovprisningen af svampens forunderlige virkning på helbredet er uden ende. Drikken er et universalmiddel, der virker på kredsløb, fordøjelse,  nerve- og muskelfunktioner. Og når disse kropsfunktioner kommer i balance, har det de forunderligste helbredende virkninger - selv gråt hår skulle blive mørkt igen.

Man skal drikke et glas to til tre gange om dagen. Det smager forfriskende sursødt, nærmest som pære-juice. De steder i verden, hvor drikken indgår i den daglige kost, udmærker befolkningen sig ved et godt helbred, uden kræft og en høj levealder.

Se her om forskning omkring Kombucha.

Teen hjælper til at genskabe hårvækst i løbet af 4-6 måneder, grå hår bliver mørkere og teen styrker synet. Svampen indeholder stoffer, der er nødvendige for kroppen, og det påståes, at teen forlænger livet.

Teen er i Tyskland blevet brugt som et supplement ved kræftbehandling. Man mener, at teen kan forebygge kræft, hvis man indtager den dagligt.

Den første gang Kombucha-teen bliver beskrevet, er i det kinesiske Kejserrige i tiden under Tsin-dynastiet år 221 f.Kr. Teen bliver beskrevet som "et middel til at opnå udødelighed" eller "en guddommelig chi" (= energi). I år 414 f.Kr. tager Dr. Komnu (koreaner) teen med til Japan under Kejser Inkyos styre. Senere benyttes teen i Kina, Japan og Korea og introduceres senere i Rusland og Indien.

Der er tale om et universalmiddel - en manchurisk svamp, som er syv dage om at reproducere sig selv. Den er grågul og ligner en "hot-cake" (engelsk kage). Den skal passes omhyggeligt.

 !   

I udlandet kaldes Kombuchasvampen ofte for SCOBY
som er et akronym for: "Symbiotic Culture of Bacteria and Yeast" (en kultur bestående af en symbiose mellem bakterier og gærceller).
Mere>>

babysvamp
Foto: e.fahlberg -Ny babysvamp

På hjemmesiden: "The Kombucha Journal" af  Günther W. Frank
fortælles der mere indgående om fremgangsmåden - bl.a. på dansk! 
Mere >>

Kombucha opskrifter & Idéer
Mere >>

Kombucha smagstest:
Vælg din favoritsmag fra oversigten nedenfor:
Der kan være variationer p.g.a. miljøet (temperatur, mørke, årstid o.s.v.)

4 - 6 dage: Noget sød, ikke alt sukker er nedbrudt.

7 - 9 dage: Smager som mousserende æblecider.

10 + dage: En fremtrædende eddikesmag.



©2002 e.fahlberg e-mail: f@hlberg
Alt om Kombucha