Naturmedicin og sundhedsdrik fra Det Fjerne Østen |
Kombucha Notater |
Startside Denne weblog har som formål at afdække viden om tesvampen Kombucha. |
9.2.03
9.2.03
Parietalcellerne i den nederste del af tyndtarmen producerer proteinet "intrisic factor" (danner også mavesaftens saltsyre), og hvis disse celler går til grunde, opstår der "Perniciøs anæmi" på grund af manglende optagelse af vitamin B12. Tarmcellerne vil optage mindre end en tusindedel af fødens indhold af B12-vitamin, og det er ikke tilstrækkeligt. Kombuchasvampen betegnes - i tråd med ovenstående - også som en lille kemisk fabrik, og den producerer blandt mange andre stoffer B12 vitaminet. Blandt Kombucha's egenskaber findes en evne til at normaliserer tarmfloraen og genopbygge nedbrudte celler. Og nu er spørgsmålet, om Kombucha også danner proteinet "intrisic factor". Mig bekendt er der ingen forskningsresultater om dette, men sandsynligheden foreligger. Stofferne fra Kombucha's stofskifteproces evner at blive optaget i kroppen, så hvorfor skulle de dannede enzymer/proteiner i drikken så ikke også være af en sådan karakter, at optagelsen af vitamin B12 styrkes. Et særligt kendetegn ved at drikke Kombucha er, at det almene velbefindende styrkes, hvorimod "Perniciøs anæmi", det samme som blodmangel, afkræfter legemet.
|