Naturmedicin og sundhedsdrik fra Det Fjerne Østen
 !  Reducering af koffein

Her oplistes metoder, som kan hjælpe til med at reducere koffeinet ved anvendelse af almindelig te.

1. Grøn te indeholder næsten halvt så meget koffein som sort, og den kræver kun den halve trækketid, hvilket betyder, at der er mindre tid for koffeinet til at trække ud i.

2. Du kan halvere indholdet igen ved at koldtrække teen. Efter at du har kogt vandet, afkøler du det og først derefter kommer du teposerne i. Colleen, (Colleen Allen; Den så afholdte KOMBUCHA forskere og E-forfatter), foreslår at lade vandet opbevare i køleskab natten over (så længe det er tildækket og sættes til gæring samme dag, er chancerne for skader ikke så store). Ved rumtemperatur i 8-12 timer skulle være i orden. (Tilsæt ikke sukker under trækningen.). For at være ekstra sikker kan du tilføje lidt sur startervæske på dette tidspunkt for yderligere at beskytte imod mug.

3. Istedet for koldtrækning er der en anden lille fiks idé, som går ud på at lade teposen trække i kogt, varmt vand i 30 sekunder og dernæst igen i frisk, varmt vand. Det meste af koffeinet vil blive udvasket under den første trækning, så der næsten ikke vil blive udvasket koffein under anden trækning.

4. Nogle teeksperter eller en lille undersøgelse på nettet kan sige mere om, hvilken slags te, der indeholder mindst koffein.

5. Brug mindre te. Der skal kun bruges ganske lidt te til at lave god KOMBUCHA med. Du kan bruge 1/2 til 1/3 af, hvad der er normalt for te drikkere.

Hvis du bruger et eller flere af disse forslag kan du reducere koffeinindholdet til 5% eller mindre i forhold til en normal kop varm te.

 

 !   Særlige forholdsregler

Eddikesyrebakterier
Gærceller
Kulsyre
Påfyldningsteknik




©2002 e.fahlberg e-mail: f@hlberg
Alt om Kombucha