Kombuchadrik |
|
FORØGELSE AF ANTALLET AF GÆRCELLER I FORHOLD TIL ACETOBACTERBESTANDEN (bakterier) Brug mere sort te.
Brug bundfaldsvæske af den nyligt gærede te som startervæske og brug meget af det. Vær påholdende med sukker. Det er bedst at begynde med lidt mindre sukker og så tilføje mere, efter at gæringen har stået på nogle få dage. Dette begrundes med, at når først gæren har spaltet sukkeret til glykose, og hvis der er for meget sukker i opløsningen, så kan gærcellerne blive dovne og formerer sig langsommere. Hold temperaturen på mellem 24 og 29 grader. De, der kan lide at eksperimentere, kan bruge "Uafbrudt Gæring's" tekniken (kontinuerlig gæring. Dette sker ved, at du holder en større beholder i konstant gæring ved at erstatte den portion, du drikker, med frisk, sødet te. Du skal bruge en speciel beholder med en tud i bunden, så du ikke bryder alt for forstyrrende ind i forhold til overfladen, når du aftapper noget af drikken. Aftap altid før du erstatter med ny, sødet te for at være sikker på, at du får en kvalitetsdrik. Se: Kontinuerlig gæring!
|
|
©2002 e.fahlberg | e-mail: f@hlberg |