Len Porzio
skriver: "Jeg bruger brøndvand, og efter at jeg behandlede
det med klor, tog det mig næsten 6 måneder, førend
min KOMBUCHA igen smagte godt. Så gør alt, hvad du kan for
at reducere virkningerne af klor; det er det hele værd. Nogle vand-filtreringssystemer
kan fjerne klor, men en metode, som altid hjælper, er at koge vandet
utildækket i 10 til 15 minutter. Tilsæt ekstra vand, da der
vil fordampe 10 til 20% under kogningen."
Husk på, at KOMBUCHA består halvt af bakterier,
og at de fleste ting vi gør for beskytte os mod bakterier, såsom
som vandbehandling, solbadning og antibakteriel rengøring, er gift
for KOMBUCHA. Så du har brug for et bakterievenligt miljø.
Det er ikke så dårligt som det lyder, fordi Kombucha er yderst
god til at afsondre og, tilberedt rigtigt, vil sikre, at kun syrevenlige
bakterier bliver tilbage under gæringen.
|
|