Naturmedicin og sundhedsdrik fra Det Fjerne Østen
 !  Klorholdigt vand

Len Porzio skriver: "Jeg bruger brøndvand, og efter at jeg behandlede det med klor, tog det mig næsten 6 måneder, førend min KOMBUCHA igen smagte godt. Så gør alt, hvad du kan for at reducere virkningerne af klor; det er det hele værd. Nogle vand-filtreringssystemer kan fjerne klor, men en metode, som altid hjælper, er at koge vandet utildækket i 10 til 15 minutter. Tilsæt ekstra vand, da der vil fordampe 10 til 20% under kogningen."

Husk på, at KOMBUCHA består halvt af bakterier, og at de fleste ting vi gør for beskytte os mod bakterier, såsom som vandbehandling, solbadning og antibakteriel rengøring, er gift for KOMBUCHA. Så du har brug for et bakterievenligt miljø. Det er ikke så dårligt som det lyder, fordi Kombucha er yderst god til at afsondre og, tilberedt rigtigt, vil sikre, at kun syrevenlige bakterier bliver tilbage under gæringen.

 !   Miljøspørgsmål

Beholder og overfladeareal
Høje temperaturer
Lave temperaturer
Mug
Grøn eller sort te?
Sæsonudsving
Forurenet vand




©2002 e.fahlberg e-mail: f@hlberg
Alt om Kombucha