Normalt er grøn te
at foretrække frem for sort te. Den giver en tykkere svamp, en bedre
blanding af gavnlige syrer, og den producerer større mængder
af kulsyre. Men grøn te syrer hurtigere og producerer en skarp
smag, som mange mennesker ikke synes om. Af denne grund kan du bruge en
blanding af grøn og sort te i forholdet 3 til 2. Smagen bliver
perfekt og resultaterne tilligemed gode.
Tedrikkere har fortalte, at det er bedst at bruge den halve trækketid
for grøn te i forhold til sort te. Det er tilstrækkeligt
med 5 minutter for grøn og 10 for sort, hvis temperaturen er lige
under kogepunktet, . Nogle foretrækker meget længere trækketid.
Det er ikke sikkert, at der er en større fordel ved længere
trækketid, medmindre du ønsker at bruge mindre te for at
reducere koffeinindholdet. Smagen er bedre med en kortere trækketid,
men hvis du plejer at gemme drikken på flaske og opbevarer disse
udover en uge, vil du knapt nok kunne bemærke forskellen.
|
|